Så gör ditt fotande dig bättre på att måla och skriva

Nu ska du få reda på kreatörens kanske största hemlighet: ju mer kreativa saker du gör, desto bättre blir du på ditt hantverk. Därför är det alltid en fördel att utforska så många kreativa fält som möjligt, för det ena berikar det andra. Visste du att du kan bli bättre på att exempelvis måla och skriva när du egentligen fotar? Man blir nyfiken på hur detta hänger samman… Ja, hur går det ihop?

Kreativitet ger ännu mer kreativitet

Det är viktigt att hålla kreativitetens gnista vid liv och det bästa sättet att göra det är att vara just kreativ. Det spelar ingen roll om du fotar, målar eller skriver. Upplevelserna från en fotostund ger dig dessutom något att ta med dig in i skrivandet eller målandet. Att fota saker är också att titta på saker, få hobbyer övar ditt detaljseende så mycket som fotograferande. Både konstnären och skribenten använder sig av detaljer i skapandet, om än på olika sätt.

Fotande tillsammans med målande

Fotande och målande är två olika hobbyer, ändå ligger de nära varandra. Både när du fotar och målar gör du en bildkomposition och utgår från färglära. Reglerna för färg och komposition är desamma oavsett hantverk, så här kan erfarenheterna bakas samman till en kunskap som gör dig till allt annat än en amatör. En kul grej är att använda dina foton som inspirationskällor till dina målningar. Många konstnärer fotar platser och saker de tycker är vackra, och sedan skapar de paletter utifrån bilderna. Prova!

Fotande tillsammans med skrivande

En bra skribent kan skriva fram bilder så att de nästan blir påtagliga. Ändå är det viktigt att varva text och bild i dagens digitala samhälle. Om du både kan fota och skriva skapligt finns det inga gränser för allt fantastiskt du kan blogga om. Som ett kul skrivprojekt kan du dokumentera dina upplevelser i bilder och sedan skriva berättelser utifrån dem. Det är ett enkelt sätt att komma i gång om du har skrivkramp.