Så kommer du i gång med målande som hobby

Vill du börja måla? Så kul! Samtidigt förstår vi hur utmanande det först kan kännas, för hur ska man komma i gång med hobbyn? Det kanske allra viktigaste är att bestämma dig för att det här ska jag verkligen göra. Därefter gäller det att skapa tid och rum för att faktiskt kunna sätta dig ner med skapandet. Även 10 minuters skapande gör skillnad!

Inspireras av konstnärer i sociala medier

Instagram, Pinterest och Youtube är fantastiska tillgångar vad gäller att hitta inspiration till målande. Genom att kolla på hur andra konstnärer gör kan du få värdefulla material- och tekniktips. Målning är ett stort fält. Det finns ju akryl, olja, akvarell, gouache, pastell och så vidare. De här materialen kan användas för sig eller i så kallad blandteknik.

Utforska färgerna helt utan krav på prestation

När man ska börja med en ny kreativ hobby är något av det läskigaste just tanken på att man kanske inte är bra nog. Släpp taget om sådana tankar! Som nybörjare är det allra viktigaste att du ger dig tillåtelse att experimentera med färgerna, penslarna och pappren. Experimenterande är nämligen det bästa sättet att lära känna ett material och en teknik.